Kevesebb mint 48 óra

2013. 09. 13., p - 11:38
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a rendőrök a cibakházi emberölés gyanúsítottját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2013. szeptember 11-én éjszaka értesítették a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy 2013. szeptember 11-én 2 óra körüli időben Budapest XIII. kerületében egy fák közé szorult gépkocsit találtak, a sofőr elhagyta a helyszínt, a nyilvántartás adatai szerint a járműnek cibakházi tulajdonosa van. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság munkatársai az információ ellenőrzésekor, 2013. szeptember 11-én délelőtt holtan találták a jármű tulajdonosát, kiderült: a 72 éves férfi bűncselekmény áldozata lett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség jelentős erők bevonásával kezdte meg az ügy felderítését és az elkövető felkutatását.

A nyomozásban kiemelt segítséget nyújtottak a BRFK és a Pest MRFK munkatársai, közreműködésükkel számos érdemi és értékelhető információ birtokába jutottak a nyomozók.

A rendőrök rövid időn belül azonosították az emberölés elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. W. Renátó Zoltánt 2013. szeptember 12-én a délutáni órákban a BRFK munkatársai Budapesten elfogták.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint W. Renátó Zoltán 2013. szeptember 10-én az éjszakai órákban anyagi haszonszerzés céljából ment el az idős férfi otthonába, megölte, majd áldozata gépkocsijával elmenekült. A meneküléshez használt járművet találták meg a fővárosban a BRFK munkatársai.

A 19 éves W. Renátó Zoltán budapesti lakost előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.