Kínából szerezték be a kábítószert

2017. 01. 21., szo - 04:47
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A gyanúsítottak nagy mennyiségben kereskedtek droggal.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást H. Dávid 22 éves budapesti lakos és négy társa ellen. A férfi 2016 áprilisa óta szerzett be Kínából drogot, amelyet Anglián keresztül szállíttatott a fővárosba és társai közreműködésével értékesített az országban. Az öt személyt összehangolt akció keretében 2017. január 19-én Budapest több pontján fogták el a nyomozók. Egyikük autójában megtalálták a szállítmányt is, 12 kilogramm kábítószer-gyanús port. A gyanúsítottak otthonaiban megtartott házkutatások alkalmával a rendőrök a kábítószer porciózásához és csomagolásához szükséges eszközöket, 10 millió forint készpénzt, 1000 angol fontot, illetve több nagy értékű luxusautót foglaltak le.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt por új pszichoaktív anyag, amelynek hatóanyag-tartama feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 25 millió forint.

A nyomozók az elfogott személyeket gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsítottakkal szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam