Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség

2016. 09. 09., p - 16:08
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 9-én kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. július 19-én elektronikus úton érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mely szerint egy budapesti intézetben a lányokat rendszeresen zaklatják és az emberi jogokat lábbal tiporják. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bejelentését 2016. július 20-án a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán személyesen is megtette, továbbá azt is, hogy az intézetben lakó barátnőjével a kapcsolattartása nehézségekbe ütközik, a lányt inzultus érte és információval rendelkezik arról, hogy esetenként szexuális kapcsolat létesült a nevelők és a bentlakók között.

A rendőrök ezt követően a fővárosi intézményben megjelentek, és egy – a bejelentésben megnevezett - kiskorú lányt meghallgattak, aki olyan információt, amely igazolná, hogy sérelmére bűncselekményt követtek volna el, elmondani nem tudott.

Ezt követően 2016. augusztus 31-én ismeretlen személytől származó bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, amelyben olyan internetes beszélgetések voltak, amelyek erősen korrektúrázottak, helyenként hiányosak és töröltek, illetve az üzenetváltásokat nem teljes terjedelmében tartalmazták. A beszélgetésekből arra lehetett következtetni, hogy azok egy részét volt gyermekotthonos személyek, vagy azok ismerősei írták. A fentiekkel összefüggésben 2016. szeptember 2-án a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége részéről is bejelentés érkezett, amely alapján a BRFK feljelentés kiegészítést rendelt el.

A feljelentés kiegészítés során beszerzett adatok alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya a történeti tényállás feltárása érdekében büntetőeljárást indított.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.