Lezárt akta: Álmában támadta meg a nagymamát

2014. 12. 11., cs - 13:45
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Emberölés bűntett kísérlete miatt javasol vádemelést a rendőrség a 19 éves férfival és 15 éves barátnőjével szemben.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 15 éves nő tett bejelentést a rendőrségre 2014. július 17-én 2 óra 15 perckor arról, hogy nagymamáját otthonukban bántalmazták. Az 59 éves asszony arra ébredt a sötét szobában, hogy késsel megszúrták. A néni és támadója dulakodtak, majd az ismeretlen tettes elmenekült a helyszínről. A sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, a súlyosabb eredmény elmaradása a véletlenen múlott.

 

A kecskeméti rendőrök azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását és beazonosítását. Az adatgyűjtések és kihallgatások eredményeképpen a rendőrség látókörébe került egy 19 éves helyi férfi, akit 8 órán belül a tartózkodási helyén elfogtak az egyenruhások. I. Zsoltot életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során a bántalmazást beismerte. Elmondta, hogy azért támadta meg a nagymamát, mert nem támogatta az unokájával való szerelmi kapcsolatát. A fiatalt őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság elrendelt.

 

A nyomozás adatai szerint a férfi a magával vitt késsel okozott olyan sérüléseket, amelyek az idejében érkező orvosi ellátás nélkül az asszony halálát is okozhatták volna. A megalapozott gyanú szerint I. Zsoltot cselekményére a barátnője bírta rá. A gyanúsított a lány által szándékosan záratlanul hagyott kapun jutott be a lakásba.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a beszerzett információk alapján a továbbiakban emberölés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 19 éves férfi és a 15 éves felbujtó nő ellen. A lánnyal szemben a Kecskeméti Járásbíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el 2014. augusztus 12-én.

 

A nyomozást a rendőrség 2014. december 11-én befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.