Lezárt ügy - több megyét érintő csalássorozat

2017. 05. 04., cs - 09:40
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az „unokázós” trükkös csalásokra specializálódott gyanúsítottak az ország különböző településein 67 esetben követettek el bűncselekményeket. A heves megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, 2016. január és február hónapokban nagyobb számban jelentek meg Heves megyében az „unokázós” trükkös csalások, mely bűncselekmények felderítésére a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot hozott létre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság központi szervei bűnügyi elemző-értékelő támogatásukkal segítették a nyomozók munkáját, melynek eredményeképpen azonosították a bűncselekmények elkövetőit.

A heves megyei nyomozók 2016. március 17-én házkutatásokat tartottak a 38 éves S. Sándor és társa, az 57 éves F. József gödöllői és jászfényszarui otthonában, ahol olyan tárgyakat és eszközöket - gépjármű, készpénz, telefonok, SIM kártyák, telefonkönyvek (megjelölve a felhívott sértettek számai), feljegyzések, bizonylatok, térképek - foglaltak le, amelyek kapcsolatba hozhatók a bűncselekményekkel.

A gyanú szerint a két férfi 67 alkalommal csalt ki Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakó idős személyektől több százezer forintos összegeket, összesen közel 8,5 millió forint értékben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottakat és az Egri Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.  

A nyomozóhatóság a napokban befejezte az eljárást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam