Lopott traktorral menekült

2016. 08. 28., v - 11:00
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított menekülés közben kiugrott a mozgó járműből és megpróbált elmenekülni, a debreceni rendőrök azonban utolérték, elfogták és őrizetbe vették. A bűncselekmény elkövetésével összefüggésben a rendőrök őrizetbe vették a férfi két társát is.

Egy férfi értesítette a rendőrséget 2016. augusztus 27-én 21 óra 7 perckor arról, hogy körülbelül 20 perccel ezelőtt a Hajdúsámson külterületén lévő tanyájáról ismeretlen tettes ellopott egy traktort. A sértett elmondta, hogy egy földúton egy kistehergépkocsival követi a jármű nyomát, amely Nyírmártonfalva irányába vezet. A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek, majd pár perccel később a bejelentő arról tájékoztatta őket, hogy meglátta a járművét, amely Debrecen-Haláp mellett haladt egy földúton. A körzeti megbízottak Újléta külterületén, egy erdős részen észrevették az eltulajdonított traktort, amely velük szemben közlekedett a szűk földúton. A megkülönböztető jelzés ellenére az elkövető a traktorral nem állt meg, a sofőr ki akarta kerülni a szolgálati gépkocsit, amely során érintőlegesen nekiütközött, majd bekanyarodott az erdős területre. A férfi ekkor a mozgó traktorból kiugrott és a helyszínről elmenekült, a jármű pedig nekihajtott egy fának. A rendőrök az elkövető után szaladtak, akit utolértek és elfogtak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították azt a férfit, aki rávette H. Pétert arra, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie. Sz. Sándor a mezőgazdasági járművet később értékesíteni akarta, az abból származó haszonból pedig H. Péter is részesült volna. Az 52 éves hajdúsámsoni lakost a rendőrök elfogták és előállították. A megalapozott gyanú szerint H. Péternek a bűncselekmény elkövetésében segítséget akart nyújtani Sz. Tibor, aki a traktor elrejtését követően a 31 éves gyanúsítottat hazavitte volna a tanyáról, ezért cserébe egy részt ígért neki a bűncselekményből származó haszonból. A 29 éves hosszúpályi férfit a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták és előállították. A nyomozók Sz. Sándort és Sz. Tibort a kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. Mindhárom gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Beszámolt a rendőrfőkapitány

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta.