Negyvenmillió forintot nyelt le - videóval frissítve

2016. 05. 12., cs - 10:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy 30 éves férfi 110 darab kokaint tartalmazó kapszulát csempészett a testében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást - bűnügyi őrizetbe vétele mellett - egy 30 éves bissau-guineai állampolgárságú férfi ellen.

A gyanúsított 2016. május 9-én - Lagosból indulva, Dubai átszállással - kokaint csempészett Magyarország területére. A férfit a rendőrök józsefvárosi szálláshelye közelében még aznap intézkedés alá vonták.

A férfit - miután csomagjait és ruházatát átvizsgálták - kórházba vitték, ahol a CT vizsgálat kimutatta, hogy az elkövető gyomrában hasonló nagyságú és formájú kapszulák találhatók.

A gyanúsított 110 darab kapszulát nyelt le, amelyekről az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy azok összesen egy kilogramm mennyiségű kokaint tartalmaztak.

A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi értéke a feketepiacon 40 millió forint.

A férfival szemben a további eljárást a KR NNI folytatja le, egyben előterjesztést tettek az illetékes ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.