Nyolc előállítás

2014. 07. 07., h - 18:13
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Szivárvány Misszió Alapvítvány 2014. július 5-én megtartott rendezvényével kapcsolatban a rendőrség két eseményhez köthetően hajtott végre előállításokat.

A Budapest VI., Oktogon térnél történt eseménnyel kapcsolatban a kamionra felmászó férfit 2014. július 5-én a helyszínről előállították, ellene - szabálysértési őrizetbe vétele mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága rendzavarás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított. A férfi bíróság elé állítását a rendőrség kezdeményezte.

A férfi sérelmére elkövetett cselekménnyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai azonosították és 2014. július 7-én elfogták a gyanúsítottakat. A 23 éves és a 37 éves budapesti, valamint a 39 éves alsónánai férfi ellen őrizetbe vételük mellett indult eljárás csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága rendzavarás elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított- szabadlábon hagyása mellett - egy 25 éves férfival szemben, aki a Budapest XIV., Hősök terénél felállított kordont 2014. július 5-én átugrotta és szitkozódott. A férfit a helyszínről előállították.

A Budapest XIV., Hősök terénél történt kordonbontással kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai azonosítottak és 2014. július 7-én elfogtak egy 35 éves szigetszentmiklósi, valamint egy 22 éves, és egy 33 éves budapesti férfit. Velük szemben őrizetbe vételük mellett indult eljárás csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Az érdi rendőrök kérik az állampolgárok segítségét az azonosításhoz.

 

Hiányzott egy kereke

Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján eggyel kevesebb kerék van és azonnal hívta a segélyvonalat. A rendőrök leállították a veszélyesen közlekedő sofőrt.

 

Padláson

A padláson bújt el az őt kereső rendőrök elől az a törökszentmiklósi férfi, akihez a szemle nyomai vezettek.