Őrizetben

2013. 07. 04., cs - 12:25
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri rendőrök fogták el azt a férfit, aki néhány napja egy svájci férfit rabolt ki az M1-M7 autópálya Pest megyei szakaszán.

Mint arról korábban hírt adtunk, Sz. Felix 2013. június 30-án Pest megyében rabolt ki egy svájci férfit. Az autópályán előtte haladó személygépkocsi sofőrjére a távolsági fényszóró használatával többször rávillogott.  A 25 éves sértett félrehúzódott és kiszállt a gépkocsiból. Ekkor Sz. Felix odament hozzá, térdre borult és előadta, hogy családjával haza szeretne jutni, de nincs elég pénzük benzinre, és 20 Euróért könyörgött. A sértett megsajnálta és a pénztárcájából kivette a kért összeget, ekkor azonban a 38 éves gyanúsított kést rántott és azt a sértett derekához nyomva még több pénzt követelt. A fenyegetés hatására a sértett átadott még 300 svájci frankot, valamint 100 eurót. A gyanúsított ezután Budapest irányába hajtott el autójával.

A rendőrségre 2013. július 3-án 16 óra 30 perc körüli időben érkezett bejelentés egy mosonmagyaróvári autószalonból arról, hogy az autókereskedésben egy körözött gépjárművet akartak értékesíteni. Miután az adás-vétel meghiúsult az eladó autójával elhajtott a kereskedésből. A bejelentést követőn a mosonmagyaróvári rendőrök a körözött gépkocsit Levél településen feltartóztatták, az autó vezetőjét és utasait igazoltatták. Ekkor derült ki, hogy a 38 éves román állampolgárságú sofőrt és autóját a Budaörsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt körözi. Az autóban a férfin kívül 45 éves élettársa és két kisgyermek utazott. A 38 éves román férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították, majd a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársainak átadták, akik őrizetbe vétele mellett kezdték meg a gyanúsított kihallgatását. A rendőrök az autó műszerfalában kialakított rejtekhelyen 224 db - aranynak tűnő - pecsétgyűrűt és 17 db karkötőt, valamint több külföldi bankkártyát, készpénzt és kést találtak.

 

A gyanúsított ellen a további eljárást - őrizetbe vétele mellett - a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam