Őrizetben a két hajdúdorogi gyanúsított

2016. 02. 11., cs - 08:35
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a hajdúböszörményi rendőrök.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi orvosszakértő bevonásával – rendelt el nyomozást M. Mihály és P. Dóra ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított 2016. február 9-én a hajnali órákban egy hajdúdorogi családi házban vitatkozni kezdett albérlőtársukkal, mert szerintük tartozik nekik 10.000 forinttal. A jogosnak vélt követelés miatt kialakult veszekedés odáig fajult, hogy M. Mihály és P. Dóra órákon keresztül bántalmazta a 19 éves éves fiút, akit ököllel többször megütöttek, egy forró palacsintasütővel fejbe vertek és égő cigarettát nyomtak el több helyen a testén.

A sértett a házból el tudott menekülni és az esetről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A helyszínre érkező járőrök a fiút a városban megtalálták és a sérülései miatt orvoshoz vitték. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként Hajdúdorogon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Mihályt és P. Dórát. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányságra előállított 33 éves férfit és a 18 éves lányt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsítottak a bűncselekmény elkövetését elismerték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két napon belül

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a gépkocsivezetőt, aki autójával elsodort egy gyalogost, és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

 

Lezárt-akta: csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

 

Lezárt-akta: ellopta, elaludt

Ittasan ült volán mögé, majd elaludt egy hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak az ügyében.

 

Ki ismeri fel?

A szigetszentmiklósi rendőrök állampolgárok segítségét kérik az azonosításhoz.