Összehangolt akcióban számolták fel a bűnszervezetet

2015. 09. 30., sze - 09:06
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy embercsempészésre szakosodott bűnszervezet tagjait fogták el.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 13 személlyel szemben.
A rendelkezésre álló adatok szerint a jogszerűen Magyarországon tartózkodó gyanúsítottak 2015. februárja óta szerveztek be - főként befogadó állomásokról - illegális bevándorlókat, akiket magyar állampolgárok bevonásával - esetenként bérelt - gépkocsikban utaztattak tovább Nyugat-európai országokba.
 
A nyomozók összehangolt  akcióban 2015. szeptember 23-án Budapesten és Mohácson 10 helyszínen tartottak házkutatást és 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A házkutatások alkalmával több tucatnyi mobiltelefont, laptopokat, adathordozókat foglaltak le. A nyomozók megtaláltak egy kialakítás alatt álló ingatlant is, ahol a beszerzett adatok szerint a gyanúsítottak illegális bevándorlók átmeneti elszállásolását kívánták biztosítani. A szálláshelyről előállítottak egy nigériai állampolgárt, aki Magyarország területén történő jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni.
 
A kihallgatásokat követően két nigériai, két szír, egy szudáni és egy szenegáli állampolgárt vettek őrizetbe, akiknek előzetes letartóztatását a Győri Járásbíróság elrendelte, a bűnszervezet többi tagja szabadlábon védekezik.
Velük szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.