Őzek az ólban

2015. 08. 26., sze - 10:28
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A kisújszállási rendőrök két őzgidát találtak a kenderesi ólban. A gazda ellen orvvadászat bűntett miatt indítottak eljárást.

A Karcagi Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást F. Attila kenderesi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves férfi az elmúlt hónapokban Kenderes külterületén, állami vadászterületen két őzgidát befogott, azokat hazavitte és házának udvarán egy ólban tartotta. A kisújszállási rendőrök 2015. augusztus 25-én a gazdánál megtalálták az őzeket. A rendőrök a két őzgidát lefoglalták és a vadásztársaság képviselőjének átadták. A szakember megállapította, hogy a suta és a bak gidáknak sérülései nincsenek, de azok emberhez szoktak, ezért már nem lehet őket szabadon engedni. A nyomozók a gazdát előállították a Kisújszállási Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt elmondta, hogy körülbelül két hónappal ezelőtt fogta be az újszülött őzeket, azokat kocsijába tette és hazavitte.

             


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Nem várt belépő

Az üzlet megköttetett, de a dílert és több mint fél kiló drogot már az erzsébetvárosi rendőrök vitték el a kapualjból.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.