Rablás, elfogás és bíróság elé állítás 72 óra alatt

2013. 10. 15., k - 06:54
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Dulakodott a biztonsági őrökkel, hogy megtarthassa az eltulajdonított kozmetikumokat.

Három biztonsági őr fogta le Sz. Mihályt, aki különböző gyógyászati és kozmetikai termékekkel a zsebeiben fizetés nélkül akart távozni egy esztergomi üzletből 2013. október 14-én. A 22 éves férfit a biztonsági kamerákat figyelő személyzet buktatta le. Látták, amint a kosarába tett pár vitamint és egyéb kozmetikumot. Ezeket a sorok között sétálgatva kicsomagolta. A termékeket zsebre tette, az üres dobozokat pedig a polcokra helyezte. Sz. Mihály ezt követően a kasszához ment, ahol a kosár tartalmát kifizette, a ruhájába rejtett dolgokat viszont eltulajdonította. Az őrök a kijáratnál feltartóztatták, és kérdőre vonták. A fiatal férfi félrelökte őket, de a biztonságiak nem hagyták, hogy elmeneküljön. Hárman lefogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Sz. Mihály gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. Ellene rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A 22 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette. A büntetőeljárást a hatóság még 2013. október 14-én lezárta és az Esztergomi Járási Ügyészségen kezdeményezte a gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.