Rendkívüli közlemény!

2013. 07. 31., sze - 18:06
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrség fokozott óvatosságra inti a kábítószer fogyasztókat: már öt áldozatot követelt a para-metil-4-metilaminorex!

Az igazságügyi toxikológus és vegyész szakértők 2013. július 31-én előzetes szóbeli tájékoztatást adtak a rendőrségnek arról, hogy két újabb haláleset hozható összefüggésbe a para-metil-4-metilaminorex megnevezésű vegyület szervezeten belüli jelenlétével. Az igazságügyi szakértők egy 2013. június 8-án Budapesten elhunyt 25 éves budapesti illetőségű nő és egy 2013. június 9-én szintén Budapesten meghalt 25 éves vásárosnaményi férfi szervezetében mutatták ki a vegyület jelenlétét.

A rendőrség emlékeztet rá, hogy Székesfehérváron 2013. június 9-én egy 18 éves helyi fiatalember, 2013. június 10-én Csákváron egy 28 éves helyi férfi, 2013. július 27-én Szekszárdon egy 22 éves százhalombattai hölgy vesztette életét kábítószer túladagolásban - valamennyi esetben kimutatható volt szervezetükben a para-metil-4-metilaminorex jelenléte.

A rendőrség a korábban ismertté vált halálesetek vizsgálata során több kábítószer terjesztőt felderített, azonosított, és elfogott. Az újabb információk azonban arra utalnak, hogy továbbra is a kínálati piacon van az a kábítószer szállítmány, amelynek egyik komponense a para-metil-4-metilaminorex, és amelyet a kábítószer kereskedők gátlástalanul értékesítenek.

Tekintettel az újabb halálesetekre, az Országos Rendőr-főkapitányság további rezsimintézkedéseket léptetett életbe annak érdekében, hogy a komponens piaci jelenlétét visszaszorítsa, továbbá a nemzetközi együttműködés minden rendelkezésre álló lehetőségét felhasználja annak érdekében, hogy a komponenst tartalmazó újabb szállítmány ne jusson be Magyarország területére. A rendőrség megelőző, felderítő munkája azonban mit sem ér, ha a kábítószer fogyasztók nem törődnek a rájuk leselkedő halálos veszéllyel, ezért a rendőrség kéri: tartózkodjanak mindennemű kábítószer fogyasztásától!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyanús licitháborúk

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

 

Őrizetben

Egy kifosztással gyanúsított nő állítja, ő nem lopta a nála talált mobiltelefonokat, hanem vásárolta. A szolnoki nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

 

Újabb fogás a határon

Francia hatóságok által körözött személyautót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalotánál.