Rendőrnek adták ki magukat Terézvárosban

2016. 09. 22., cs - 13:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Három román férfi egy német turistát „igazoltatott”, majd átvizsgálták ruházatát is, és eközben a pénztárcájából kivettek egy bankjegyet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség miatt indított eljárást egy 60 éves román állampolgárságú férfi, valamint két társa ellen.

A három férfi 2016. szeptember 16-án 17 óra 20 perc körül odalépett egy német turistához a Budapest VI., Káldy Gyula utcában, és magukat magyar rendőröknek kiadva igazoltatták őt. Ezután átvizsgálták a sértett ruházatát, ennek során a pénztárcájából egy nagy címletű valutát kivettek és megpróbáltak elfutni a helyszínről. A német férfi a három elkövető közül a 60 éves román férfit vissza tudta tartani, amíg egy közelben lévő üzlet alkalmazottai értesítették a rendőrséget.

A férfit elfogása után előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2016. szeptember 19-én elrendelt.

A nyomozás során a terézvárosi rendőrök egyik társát, Marin Gheorge 49 éves román állampolgárt beazonosították, és ellene 2016. szeptember 17-én elfogatóparancsot adtak ki, míg harmadik társuk beazonosítása jelenleg is zajlik.

 

Marin Gheorge

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fotón látható 49 éves román állampolgár tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy írjon a 06rk@budapest.police.hu e-mail címre. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.