Tenyészkutyákat loptak

2016. 10. 27., cs - 08:22
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri nyomozók megtalálták és visszaadták az eltulajdonított ebeket a gazdájuknak.

A Győri Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat egy 34 éves rábcakapi és egy 36 éves gönyűi férfi ellen.

Egy győrszentiváni kutyatenyésztő tett bejelentést a rendőrségre 2016. szeptember 5-én arról, hogy a reggeli órákban ellopták nagy értékű kutyáit. A nyomozók megállapították, hogy az eltulajdonított ebek – amik közül több állat vemhes volt – összértéke meghaladja az egy millió forintot.

A győri rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves férfit, akinek rábcakapi otthonában 2016. október 25-én tartottak házkutatást. A Bűnügyi Osztály beosztottjai az ingatlanban találtak egy labradort és egy francia bulldogot, az időközben megszületett kölyökkutyáikkal együtt. A sértett a helyszínen felismerte az anyaállatokat és a rendőrök – az ebek iratainak bemutatása után - visszaadták a négylábúakat a győrszentiváni családnak.

A nyomozók azonosították és másnap elfogták a 36 éves gönyűi lakost, aki további két lopott kutyához vezette el a győri rendőröket. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.