Tenyészkutyákat loptak

2016. 10. 27., cs - 08:22
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A győri nyomozók megtalálták és visszaadták az eltulajdonított ebeket a gazdájuknak.

A Győri Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat egy 34 éves rábcakapi és egy 36 éves gönyűi férfi ellen.

Egy győrszentiváni kutyatenyésztő tett bejelentést a rendőrségre 2016. szeptember 5-én arról, hogy a reggeli órákban ellopták nagy értékű kutyáit. A nyomozók megállapították, hogy az eltulajdonított ebek – amik közül több állat vemhes volt – összértéke meghaladja az egy millió forintot.

A győri rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 34 éves férfit, akinek rábcakapi otthonában 2016. október 25-én tartottak házkutatást. A Bűnügyi Osztály beosztottjai az ingatlanban találtak egy labradort és egy francia bulldogot, az időközben megszületett kölyökkutyáikkal együtt. A sértett a helyszínen felismerte az anyaállatokat és a rendőrök – az ebek iratainak bemutatása után - visszaadták a négylábúakat a győrszentiváni családnak.

A nyomozók azonosították és másnap elfogták a 36 éves gönyűi lakost, aki további két lopott kutyához vezette el a győri rendőröket. A gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselekmény elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.

 

Még kismotorral sem szabad!

A soproni rendőrök egy vélhetően ittas járművezetővel szemben intézkedtek, aki segédmotor-kerékpárral közlekedett a városban.