Tízszeres haszonban reménykedett - videóval

2015. 06. 26., p - 09:51
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Hamis pénzzel akart fizetni a gyanúsított egy tatabányai üzletben.

Összesen 70.000 forintnak megfelelő hamis pénzt foglaltak le a nyomozók a tatabányai B. Györgytől 2015. június 25-én Tatabányán. A gyanúsított a tízezer forintos bankók egyikével akarta kifizetni ebédjét egy helyi gyorsétteremben, de az eladók nem fogadták el a fénymásolt papírt és értesítették a rendőrséget. A 26 éves férfi még a pultnál várakozott, mikor elfogták őt a rendőrök. B. György gyanúsítotti kihallgatásán előbb azt állította, hogy barátjától kapta a hamis bankókat, később azonban beismerte, hogy 4. 500 forintért vásárolta darabját.

 

A nyomozók aznap házkutatást tartottak annak a férfinak a lakásán, akitől B. György a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megvette a hamis tízezreseket. A 28 éves M. Istvánt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a tatabányai rendőrök. Állítása szerint ő szintén mástól vásárolta a bankókat, igaz ő darabjáért csak ezer forintot fizetett.

 

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – a gyanúsítottak szabadlábon hagyása mellett – pénzhamisítás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. György és M. István ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.