Több megyében fosztottak ki idős embereket

2015. 12. 16., sze - 04:32
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök két kaposvári férfit vettek őrizetbe.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. novemberében Zalaegerszegen, Győrben, Csehimindszenten, Bonyhádon és Tamásiban több idős ember házába mentek be. Az elkövetők a lakók figyelmét azzal terelték el, hogy magukat közüzemi szolgáltató munkatársának vagy önkormányzati dolgozónak adták ki és a házakból elvitték az ott lakók megtakarított pénzét. A tolvajok több százezer, egy esetben öt millió forinttal károsították meg a sértetteket.

A zalai nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket. A két férfival szemben 2015. december 15-én Nagykanizsán intézkedtek a rendőrök, melynek során az egyik gyanúsított elmenekült autójával, azonban néhány kilométerre az M7-es autópályán szalagkorlátnak ütközött. Az egyenruhások mindkét férfit elfogták, előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 28 éves és a 31 éves kaposvári férfi ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Beszámolt a rendőrfőkapitány

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány beszámolóját a Megyei Önkormányzat Közgyűlése egyhangúlag elfogadta.