Több tízmillió forint értékű festményt rejtegetett -videóval

2015. 11. 04., sze - 08:44
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A férfi az olajfestményeket anyagi haszonszerzés céljából szerezte meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Betörési Osztálya nyomozást folytat - őrizetbe vétele mellett - B. Győző 43 éves budapesti lakossal szemben orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi két, több tízmillió forint értékű olajfestményt anyagi haszonszerzés céljából megszerzett és azokat Budapest X., Hős utcai lakásában elrejtett. A képeket még 2015 szeptemberében egy müncheni ingatlanból tulajdonította el ismeretlen tettes.

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével 2015. október 28-án 19 óra 30 perckor megjelentek B. Győző lakcímén és elfogták a férfit. A házkutatás során a nyomozók több lopásból származó nagy értékű, körözött festményt találtak és foglaltak le.

A férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Betörési Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2015. november 1-jén elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam