Védelem alatt álló területen vágta ki a fát

2016. 03. 19., szo - 08:29
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 61 éves helyi férfi ellen javasolt vádemelést.

A gyanú szerint az elkövető még 2015. első hónapjaiban Eszteregnyén, a szomszédos - negyed hektár - területrészről vágott ki fát, aminek egy részét elszállította, a többit összerakta.

A rendőrök megállapították, hogy az elkövető nem a megfelelő területhatárokat jelölő oszlopokat vette figyelembe, ezért vágta ki a szomszéd tulajdonos fáit. Azonban a nyomozás során az is kiderült, hogy az erdőrészlet, ahol a gyanúsított jogosulatlanul végzett fakitermelést, az Európai Unió által létrehozott Natura 2000 védelem alatt áll.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 61 éves helyi férfi ellen lopás kísérlet vétség, valamint környezetkárosítás vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.