El akart szaladni az embercsempész

2016. 03. 01., k - 11:24
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy személyautóban az embercsempészen kívül 11 illegális bevándorló utazott.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 52 éves szerb férfi Mórahalom térségében 2015. október 12-én az általa vezetett gépjárműbe felvett 11 szír állampolgárt és megkezdte a szállításukat az ország mélysége fele. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei a járművet 8 óra 12 perckor az M5-ös autópálya 106.200-as méterénél igazoltatták az autót. Az intézkedés során a szerb férfi a járművel megállt és gyalogosan megpróbált elszaladni, azonban a járőrök elfogták. A szír állampolgárok magyarországi jogszerű tartozódásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket.

A szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya indított eljárást.

 

A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogatóparancs !

Rákos Istvánt keressük az erdőkertesi életellenes bűncselekménnyel kapcsolatban.

 

Keressük őket

Az egri rendőrök lopás miatt folytatnak eljárást.

 

Lezárt akta: „Na mi van, nem ütöd le?"

A nagykátai rendőrök befejezték azt a büntetőügyet, amelynek tettesei – egy 34 éves nő és akkor 17 éves társa - a gyanú szerint a nagykátai vasútállomáson elvették áldozatuk 3.000 forintját és 3 szál cigarettáját miközben egyikük meg is ütötte.