El akart szaladni az embercsempész

2016. 03. 01., k - 11:24
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy személyautóban az embercsempészen kívül 11 illegális bevándorló utazott.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 52 éves szerb férfi Mórahalom térségében 2015. október 12-én az általa vezetett gépjárműbe felvett 11 szír állampolgárt és megkezdte a szállításukat az ország mélysége fele. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei a járművet 8 óra 12 perckor az M5-ös autópálya 106.200-as méterénél igazoltatták az autót. Az intézkedés során a szerb férfi a járművel megállt és gyalogosan megpróbált elszaladni, azonban a járőrök elfogták. A szír állampolgárok magyarországi jogszerű tartozódásukat nem tudták igazolni, ezért előállították őket.

A szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya indított eljárást.

 

A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldték meg. 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Az érdi rendőrök kérik az állampolgárok segítségét az azonosításhoz.

 

Hiányzott egy kereke

Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján eggyel kevesebb kerék van és azonnal hívta a segélyvonalat. A rendőrök leállították a veszélyesen közlekedő sofőrt.

 

Padláson

A padláson bújt el az őt kereső rendőrök elől az a törökszentmiklósi férfi, akihez a szemle nyomai vezettek.