Engedély nélkül

2016. 01. 28., cs - 10:43
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

14 millió forint értékű, kölcsönzött kisteherautót foglaltak le a rendőrök Röszkén.

Egy szlovák férfi jelentkezett kilépésre 2016. január 27-én 23 óra 50 perckor Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy szlovák honosságú, bérelt Mercedes Sprinterrel. A sofőr nem rendelkezett érvényes kölcsönadási szerződéssel, ezért a rendőrök felvették a kapcsolatot az autókölcsönzővel. A cég képviselője az egyenruhásoknak elmondta, a gépkocsi vezetőjének nincs engedélye arra, hogy a járművel elhagyja a schengeni övezetet. A szlovák hatóságok – a magyar rendőrök jelzése alapján – elrendelték a kisteherautó körözését. A szegedi nyomozók ezt követően lefoglalták a Mercedest.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Iroda felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő hatósággal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.