Nagy értékű autókat foglaltak le Csongrádban

2015. 10. 02., p - 08:42
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Két körözött személygépkocsit foglaltak le a nagylaki határrendészek.

2015. október 1-jén 15 óra körüli időben jelentkezett kilépésre a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen egy román állampolgár egy portugál honosságú személygépkocsi vezetőjeként. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a körülbelül 25 millió forint értékű Range Rover típusú gépjárművet a spanyol hatóságok körözik. Arra is fény derült, hogy bár a jármű forgalmi engedélye eredeti, de az egy másik hasonló típusú autóé. A kocsi alvázszámát is átütötték. A férfit a rendőrök előállították. Ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Nem sokkal később a Nagylaki Közúti Határátkelőhelyen tartóztattak fel a határrendészek egy olasz honosságú személyautót. A Renault Megan vezetőjeként egy román férfi jelentkezett kilépésre az átkelőhelyen. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a körülbelül 1 millió forintot érő jármű is szerepel  a Schengeni Információs Rendszerben, körözését az olasz hatóságok rendelték el.

A gépjárműveket a rendőrség lefoglalta. Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ értesítette a körözést elrendelő hatóságokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam