Csúszós utak - fokozott figyelemmel közlekedjenek!

2017. 01. 13., p - 05:35
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az ország nagy részén jelentős csapadék várható, hó, havas eső, ónos eső nehezítheti a közlekedést. A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint 2017. január 13-án, pénteken éjfélig az ország nagy részén jelentős csapadék várható, többfelé 15-20 mm körüli mennyiség hullhat. Előreláthatólag a péntek reggeli órákig a középső országrészben (Csongrád, Jász-Nagykun, Békés, illetve Bács-Kiskun keleti fele és Pest megye egyes részein) ónos eső alakulhat ki. A hajnali órákig a Dunántúl egyes kisebb régióban sem zárható ki ónos eső előfordulása. Péntek éjfélig Nógrád, Heves és Borsod megyében síkvidéken jellemzően havazás várható. Előreláthatólag a péntek déli, délutáni órákig az ország déli, délnyugati területein inkább eső, az ország többi részén eső, havaseső, mellett havazás várható. A délutáni, esti óráktól már általában inkább a havazás lesz a jellemző az országban síkvidéken.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Kép: Internet 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam