Rendőrök mentettek a Balatonból

2015. 06. 14., v - 11:04
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A bajbajutottak a vízirendőrök segítsége nélkül önerőből nem tudtak volna partot érni.

A fonyódi vízirendőrök 2015. június 13-án 11 óra 10 perckor a Balatonlelle előtti vízterületre mentek, mivel bejelentés érkezett, hogy a parttól mintegy 2 kilométerre a megélénkült szélben egy vitorlás csónak sodródott (elsőfokú viharjelzés volt érvényben). A helyszínre siettek, majd a csónakhoz érve annak vezetője elmondta, hogy meghibásodott a kormánylapát, a vízi jármű pedig irányíthatatlanná vált. A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vitorlást a balatonlellei kikötőbe vontatták, ahol a fedélzetén tartózkodó budapesti férfit és két fiatalkorú lányt biztonságba helyezték.

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra 2015. június 13-án 12 óra 40 perckor segélyhívás érkezett, hogy a Fonyód előtti vízterületen, a parttól mintegy 500 méterre egy vitorlás felborult, két ember a vízbe esett (elsőfokú viharjelzés volt érvényben). A vízirendőrök haladéktalanul a helyszínre siettek és kimentették a vízből a két pécsi férfit, a csónakot pedig a szolgálati kisgéphajóval a partra vontatták.

 

A balatonkenesei vízirendőrök 2015. június 13-án 13 óra 20 perckor a Balatonalmádi előtti vízterületen járőröztek, amikor észlelték, hogy a parttól körülbelül 200 méterre elsodródott egy szörfös, aki segítséget kért. A rendőröknek a férfi elmondta, hogy a viharos szél és az erős hullámzás miatt – másodfokú viharjelzés volt érvényben - már nem tudott volna önerejéből visszajutni a partra. A 43 éves budapesti lakost kimentették a vízből, majd a balatonalmádi kikötőbe vitték.

 

A balatonkenesei vízirendőrök 2015. június 13-án 16 óra 20 perc körüli időben egyszerre két bejelentést is kaptak a másodfokú viharjelzésben, hogy egymástól függetlenül a Balatonkenese előtti vízterületen két vitorlás kishajó mederfenéken akadt, így azok működésképtelenné váltak. A vízirendőrök két egységgel siettek a helyszínekre, majd a parttól mintegy pár száz méterre megtalálták a kishajókat, amelyek vezetői a rendőröknek elmondták, hogy az erős szélben és hullámzásban nem tudták irányítani a járművüket, ráadásul a meghajtó motorok is meghibásodtak. Az egyenruhások a szolgálati kisgéphajóval mindkét vitorlást a balatonkenesei kikötőbe vontatták, ahol az egyik fedélzeten tartózkodó érdi lakost, és a másik fedélzeten tartózkodó öt férfit biztonságba helyezték.
 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra 2015. június 13-án több bejelentés is érkezett, hogy a másodfokú viharjelzés ellenére, az erős szélben és hullámzásban is bérbeadják a vizibicikliket a Balaton déli partján. A rendőrök emiatt egy zamárdi, és egy siófoki kölcsönző tulajdonosa ellen is szabálysértési eljárást indítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.