Speedmarathon eredménye: nem történt halálos baleset

2015. 04. 17., p - 13:36
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Befejeződött a TISPOL által szervezett, 20 európai ország részvételével rendezett Speedmarathon sebességellenőrzés.

A rendőrség köszöni a lakosság aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában. Összesen 1393 email érkezett, melyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A levelekből kiderül, hogy nagyon sokan féltik családjukat, gyermekeiket, idős szüleiket, iskolásokat, óvodásokat a balesetektől, ezért is tartják fontosnak az ilyen jellegű ellenőrzéseket. Érdekes, vicces ötletekből sem volt hiány – szerencsére elenyésző számban. Volt, aki közéleti személyiségek házához vagy a Forma-1 idején a Hungaroringre küldte volna a rendőröket.

A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált. A három nap alatt (2015. április 14-16 között) kétszázkilencvenezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.

Örömmel vettük, hogy a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció. Ennek és a közlekedők jogkövető magatartásának is köszönhető, hogy az elmúlt 3 napban Magyarország közútjain nem volt halálos kimenetelű közlekedési baleset.

A 24 órás ellenőrzés ideje alatt a mintegy 1200 helyszínen a sebességellenőrző berendezések előtt elhaladó 346 285 gépjármű mintegy másfél százaléka (4928) túllépte a megengedett sebességet.

A rendőrség más közlekedési akciók szervezése során is figyelembe kívánja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Számítunk Önökre! A balesetmentes közlekedés közös ügyünk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.