Busójárás 2017

2017. 03. 01., sze - 17:43
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ezerötszáz busó zavartalanul vonult be Mohács főterére.

A Busójárást, mint az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listáján 2009 óta szereplő, télbúcsúztató, tavaszköszöntő farsangi fesztivált idén 2017. február 23-a és február 28-a között rendezték meg Mohácson, amelynek biztosítását a Mohácsi Rendőrkapitányság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség látta el a közterület-felügyelet, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen.

A rendőrség a rendezvények biztosításán túl a város forgalmi rendjének kialakítását és a busók vonulásának koordinálását is ellátta. Ennek köszönhetően ezerötszáz főből álló busó menet egybefüggően, zavartalanul vonult be a főtérre. A bűnmegelőzési tevékenységhez a térfigyelő kamerarendszert is igénybe vette a rendőrség, továbbá a Tourist Police pavilon is a rendezvényre látogatók segítségére volt öt napon keresztül, ahol közösségi szolgálatos diákok bevonásával adtak tájékoztatást a turistáknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.

 

Pakson tartottak értekezletet

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településeinek, valamint a körzetben működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.