Elhallgat az Rtl Klub Híradója

2016. 09. 20., k - 22:35
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Valótlanságot közölt a rendőrségi toborzásról az Rtl Klub 2016. szeptember 20-án sugárzott Híradója.

„Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott” hangzatos, de minden valós alapot nélkülöző címmel közzétett híradással szemben a fizikai alkalmassági vizsgálaton a 857 fő pályázó – és nem a 3.884 érdeklődő – közül vett már részt 241 fő, sikeresen pedig 213 fő teljesítette a követelményeket, azaz 28 fő nem teljesítette a fizikai alkalmassági feltételeket. Ez a 28 fő aligha „szinte mindenki”.  A Híradó nemes egyszerűséggel elhallgatta, hogy a pályázók közül 241 fő fizikai alkalmassági vizsgálata történt meg. Nem lehet véletlen az sem, hogy a közzétett infógrafikáról kizárólag ez a szám „hiányzott”.

A rendőrség az Rtl Klub Híradójának az alábbi tájékoztatást küldte meg:

„Tisztelt Velti László!

Megkeresésére az alábbi tájékoztatást adjuk.

A kormány döntése értelmében a rendőrség szeptember 1-jén megkezdte a határvadászok toborzását a határvédelem megerősítése érdekében.

A toborzás eredményeként háromezer határvadásszal fognak bővülni a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályai. A toborzást a létszám feltöltéséig folytatjuk. Az ORFK-n működő Országos Toborzó Központban szeptember 19-én 20 óráig 3884 érdeklődőt tájékoztattunk a pályázat részleteiről telefonon, facebookon, és e-mailben, illetve SMS-ben.

Az országos adatok szerint válaszadásunkig összesen 857 határvadász pályázatot regisztráltunk.

A felvételi eljárás első szakaszában a fizikai, pszichikai és egészségügyi vizsgálatok megkezdődtek. Ennek keretében a mai napig összesen 241 fő fizikai alkalmassági vizsgálata valósult meg, melyet 213 pályázó sikeresen teljesített.

A felvételi eljárás további részét képezi a pályaalkalmassági beszélgetés, illetve ezt követi a kifogástalan életvitel ellenőrzése, ezért a sikeresen pályázó és a felvételi követelményeknek megfelelő alkalmas jelentkezők számáról az eljárás teljes körű lebonyolítását és befejezését követően tudunk tájékoztatást adni.”

A Híradóban sugárzott és az Rtlklub.hu internetes oldalon 2016. szeptember 20-án 18 óra 32 perckor „Az erőnléti vizsgán szinte mindenki elbukott” címmel megjelentetett közlés félrevezető, nyilvánvaló célja rosszindulatú hangulatkeltés.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.