Gyermekbarát meghallgató szoba Pécsett

2013. 12. 18., sze - 16:01
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter gyermekbarát meghallgató szobát adott át 2013. december 18-án Pécsett.

A 32/2011. (XI. 18.) KIM rendelet értelmében 2014-ig minden megyeszékhelyen kötelező létrehozni gyermekbarát meghallgató szobát, ahol lehetőség van kép- és hangfelvétel készítésére, ami bizonyítékként a későbbi büntetőeljárás során felhasználható. Biztosítja, hogy a gyermekeket koruknak, fejlettségi szintjüknek megfelelő, speciális körülmények között, a lehető legkíméletesebben lehessen meghallgatni. A speciális meghallgató helyiség alkalmazása az angol módszer adaptálása a magyar büntetőeljárás gyakorlatába.  

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon kialakított helyiség megfelel a szakmai elvárásoknak, az ezt igazoló tanúsítványt dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi minisztertől dr. Fellegi Norbert r. ezredes a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese vette át. Az átadáson részt vett Dr. Hargitai János a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja,  Csizi Péter Pécs alpolgármestere, valamint Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.