Közlemény

2015. 06. 26., p - 12:04
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tévesen tájékoztatott a privatkopo.hu.

A privatkopo.hu online médiatartalom-szolgáltató 2015. június 25-én az „Afrikai menekült akart késelni a bicskei Tescóban” címen megjelent írásában a rendőrség megkérdezése nélkül, valótlanul azt állította, hogy „Az afrikai menekült - a közelben található menekülttábor lakója - erre a ruházatából előrántott egy kb. 20 centiméter pengéjű kést, amivel hadonászni kezdett, szúró mozdulatokat tett a vele szemben fellépni kívánó biztonsági emberek irányába…. ”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a külföldi férfi senkivel szemben nem lépett fel támadólag, zavart viselkedése miatt vele szemben a rendőrök biztonsági intézkedést alkalmaztak. Ezeket a tényeket a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság külön kérés nélkül közölte a privátkopo.hu szerkesztőségével 2015. június 25-én 12 óra 8 perckor.

A médiatartalom-szolgáltató órákkal később frissítette a hírét, amelyben a rendőrség tájékoztatását torzítva, valótlanul, hangulatkeltő módon közölte.

A privatkopo.hu médiatartalom-szolgáltató a történtekkel kapcsolatban egyetlen alkalommal sem kérdezte meg a rendőrséget. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is áll azon médiumok rendelkezésére, akik a valóságnak megfelelően kívánják tájékoztatni a közvéleményt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

 

Keressük a halálos baleset tanúit

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri egy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset tanúinak a felkutatása érdekében.