Megvalósult gyerekkori álom

2017. 02. 24., p - 10:40
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keresett, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak. A lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolába 2017. február 15-ig lehetett jelentkezni azoknak az érettségizett fiataloknak, akik a rendőri szolgálatot hivatásuknak akarták választani. A Magyar Rendőrség számára fontos az utánpótlás megtalálása és felkutatása. Így a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is elindította toborzási programsorozatát 2016. december 9-én a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, amit 2017. január 10-én egy újabb nyílt nap követett.

 

A szervezők mind a két alkalommal olyan érettségi előtt álló diákokat vártak, akiknek pályaorientációjában a rendőri hivatás, mint életpályamodell szerepet kaphatott. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe és választ kaphattak arra kérdésre is, hogy miért jó rendőrnek lenni. A toborzók során a diákok többek között elmondták, azért választanák a rendőri hivatást, mert az biztos karriert és megélhetési lehetőséget biztosít, a szakközépiskolában ingyenesen megszerezhető jogosítvány is ösztönzőként szerepelt, de felmerült az egyenruha csábító ereje is, illetve gyerekkori álomként is szerepelt a rendőri hivatás.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Toborzó programja lezárult, de a következő évfolyamokban még valóra válthatóak a gyerekkori álmok. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Prevenció az akcióban

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Bács-Kiskun megyében. Az akcióhoz a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik ismertették a szabálytalankodókkal a biztonsági öv használatának fontosságát és speciális szimulátorral szemléltették életmentő funkcióját.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.