Szent György Érdemjel és dicséret a tiszthelyettesnek

2015. 11. 27., p - 13:19
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A végegyházi körzeti megbízott, aki annál a mezőhegyesi idősek házánál intézkedett, ahol egy férfi kézigránátot robbantott, határozott és önfeláldozó tevékenységével mérsékelni tudta a robbanószerkezet hatásait.

Magyarország belügyminisztere eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül Szent György Érdemjelet adományozott Jegyinák Jánosnak, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőr főtörzsőrmesterének.

 

A 2015. november 26-án Mezőhegyes településen gránátrobbanást követően tanúsított önfeláldozó, az emberi élet megmentésére irányuló gyors és példamutató tevékenysége elismeréseként a körzeti megbízottat Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány is dicséretben és jutalomban részesítette. Az elismerésekről szóló állományparancsokat Jegyinák János r. főtörzsőrmester 2015. november 27-én vette át Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Az ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Balogh János r. vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes a körzeti megbízottat példaként állította a Magyar Rendőrség teljes személyi állománya elé.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a sorozatelkövető

A szolnoki nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítanak három helyi férfit, akik közül a 29 éves gyanúsítottat őrizetbe vették.

 

Gyümölcsöző együttműködés

A nagylaki rendőrök román kollégáikkal együttműködve 75 migránssal szemben intézkedtek Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.