Közlekedésbiztonsági Police Café Tatabányán

2021. 09. 30., cs - 09:38
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A balesetek megelőzése állt a fókuszban a rendőrség által szervezett rendezvényen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai egy finom kávé mellett beszélgettek a meghívott civil szakemberekkel 2021. szeptember 28-án. A rendezvényt a program hazai kidolgozója és képzője, dr. Molnár Katalin (NKE) egyetemi docens moderálta, az asztaltársaságok beszélgetéseit pedig a Tatabányai Rendőrkapitányság kollégái vezették.  

A rendezvénynek a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal igencsak rendhagyó, de kellemes ún. kerengője adott otthont. A kerengő kényelmes foteljaival, kávéházat idéző alacsony asztalaival komfortos helyet kínált a vendégeknek, és a kilátás is illett a témához: a forgalmas útkereszteződésre néző ablakokon át a huszonegy résztvevő láthatta is mindazt, amiről az alkalmi Rendőrkávéházban beszélgettek. 

2

 Az igazságügyi orvos szakértőtől a polgárőrig, a közlekedési ügyésztől a baleseti helyszínelőig, a motoros rendőrtől az óvodapedagógusból lett gépjárművezető-oktatóig, a hivatalvezetőtől a megelőzési szakemberig terjedt a részt vevő szakemberek sora. Képviseltette magát a Komárom-Esztergom megyei Volánbusz, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a tatabányai közterület-felügyelet is. Az ittas és bódult állapotban való vezetés, a gyalogos és kerékpáros (valamint a kettő sajátos átmenetét képező rolleres) közlekedés, illetve az ún. passzív biztonsági eszközök használata voltak a terítéken lévő témakörök. 

Baleset-megelőzés vagy közlekedésbiztonság? Felvilágosítás vagy szigorú szankcionálás? Egyéni vagy közösségi felelősségvállalás? A szakemberek egyetértettek abban, hogy nem a vagy-vagy választja el, hanem az és köti össze ezeket az eszközöket – és még sok más tényezőt –, amelyek együtt tehetik közlekedési szempontból is biztonságosabbá és élhetőbbé az egyes városrészeket, városokat, vidékeket. 

Mindannyian osztották azt a véleményt, hogy a balesetek döntő többsége a szabályok megszegésére vezethető vissza. Üzenetük, hogy a balesetek megelőzése érdekében a szabályokat betartva kell a közlekedésben résztvevőknek figyelniük egymásra.

...hogy mindneki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.