Legyél te is fekete öves!

2021. 11. 09., k - 13:28
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság teherautókon elhelyezett plakátokkal hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága évek óta kiemelten kezeli a biztonsági öv használatának népszerűsítését és fokozását, ugyanis ez az egyik olyan fontos passzív biztonsági eszköz a gépjárművekben, amely képes csökkenteni egy-egy közúti közlekedési baleset esetén az esetlegesen bekövetkező személyi sérülés súlyossági fokát.

Az elmúlt tíz évben ugyan megfigyelhető némi javulás a biztonsági öv használati aránya tekintetében, azonban még mindig nagy számban találkozunk olyan gépjárművezetőkkel és utasokkal, akik életüket és testi épségüket kockáztatva, az ide vonatkozó szabályokat figyelmen kívül hagyva nem tesznek eleget a biztonsági öv használatra vonatkozó előírásoknak.

Annak érdekében, hogy ezen a téren további pozitív fejlődés történjen Balogh Tibor r. ezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója és Varga József a K & V Nemzetközi Fuvarozó KFT igazgatója, közös sajtótájékoztatót tartott 2021. november 9-én délelőtt a cég gyöngyösi telephelyén. Az eseményen bemutatták azt a biztonsági öv használatának fontosságát hirdető plakátot, amelyet 30 tehergépjármű pótkocsijának hátsó ajtajára helyeztek el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.