Dohányboltban, késsel a kezében követelte az eladótól a kassza tartalmának átadását

2021. 08. 03., k - 15:16
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két férfi lökte ki az üzletből a támadót, aki ezt követően zsákmány nélkül, kerékpárjával menekült el a helyszínről. A gárdonyi egyenruhások negyed órán belül velencei otthonában elfogták az elkövetőt.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai egy 36 éves velencei férfit vettek őrizetbe felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrségre 2021. augusztus 2-án 11 óra körül érkezett bejelentés egy velencei dohányboltban történt támadásról. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi késsel és szatyorral a kezében bement az üzletbe, ahol a pult mögött tartózkodó eladóhoz lépett, akit felszólított, hogy nyissa ki a pénztárfiókot és adja oda neki a pénzt. A nő próbálta tervéről lebeszélni a számára látásból ismert férfit, de ő nem tágított. Az alkalmazott továbbra sem tett eleget a kérésnek, és megkísérelte a pult mögül kilökni támadóját. Ekkor lépett be két férfi az üzletbe, akik látva a szorult helyzetet, megragadták a fenyegetőt, és a bolt elé húzták. Ezt követően az elkövető kerékpárjával sietett el a helyszínről.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai hajtóvadászatot indítottak a helyszínről elmenekült férfi ellen, akit a kamerafelvételek alapján beazonosítottak, majd rövid időn belül velencei lakóhelyén elfogtak. A menekülés közben az utcán eldobott kést a rendőrök megtalálták és lefoglalták. A nyomozók - őrizetbe vétele mellett - kihallgatták a 36 éves elkövetőt, aki beismerő vallomást tett, melynek során elmondta, hogy cselekményét azért követte el, mert pénzhez akart jutni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal üzleteltek

Ezúttal Tiszaburán csaptak le a rendőrök új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.
Gyanúsítottként hallgatták ki a házaspárt, akik őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.