Megköszönték munkájukat, segítségüket

2015. 07. 13., h - 14:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Elismeréseket adott át az elmúlt hónapban kiemelkedő munkát végző munkatársaknak, illetve a rendőri intézkedéseket segítő civil személyeknek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) vezetője, dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok.

A VMRFK állománygyűlésén 2015. július 13-án négy rendőr és két civil személy részesült elismerésben és jutalomban.

Elismerést vehetett át az a hölgy, aki 2015. július 6-án, Ajkán egy súlyos sérülést szenvedett rendőrhöz rohant, és intézkedett a rendőrség, valamint a mentőszolgálat értesítéséről. Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok dicséretben és jutalomban részesítette az Ajkai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Alosztályának két munkatársát, akik a bántalmazás helyszínén elsőként intézkedtek: Bakos Krisztián törzszászlóst és Németh Zsolt József főtörzsőrmestert.

Elismerést adott át a megyei rendőrfőkapitány Sipos László erdőmérnöknek, a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Zirci Erdészetének erdészeti igazgatójának, aki 2015. július 8-án egy száz fős, a Bakonyban tartózkodó, viharban eltűnt zarándok csoport felkutatásában segédkezett.

Elismerést és jutalmat vehetett át Belák József rendőr főtörzsőrmester, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki szívmasszázs alkalmazásával egy 57 éves férfi életét mentette meg 2015. június 20-án. Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalmat adott át a napokban Belák József rendőr főtörzsőrmesternek az életmentésért.

A VMRFK vezetője dicséretben és jutalomban részesítette Büki Zsolt rendőr századost (képünkön), a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Alosztályvezetőjét, aki 2015. július 7-én szabadidejében egy Balaton-parti fürdőhelyen segédkezett két strandi tolvaj elfogásában.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.