Megköszönték munkájukat, segítségüket

2015. 07. 13., h - 14:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Elismeréseket adott át az elmúlt hónapban kiemelkedő munkát végző munkatársaknak, illetve a rendőri intézkedéseket segítő civil személyeknek a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) vezetője, dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok.

A VMRFK állománygyűlésén 2015. július 13-án négy rendőr és két civil személy részesült elismerésben és jutalomban.

Elismerést vehetett át az a hölgy, aki 2015. július 6-án, Ajkán egy súlyos sérülést szenvedett rendőrhöz rohant, és intézkedett a rendőrség, valamint a mentőszolgálat értesítéséről. Dr. Töreki Sándor rendőr dandártábornok dicséretben és jutalomban részesítette az Ajkai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Alosztályának két munkatársát, akik a bántalmazás helyszínén elsőként intézkedtek: Bakos Krisztián törzszászlóst és Németh Zsolt József főtörzsőrmestert.

Elismerést adott át a megyei rendőrfőkapitány Sipos László erdőmérnöknek, a HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Zirci Erdészetének erdészeti igazgatójának, aki 2015. július 8-án egy száz fős, a Bakonyban tartózkodó, viharban eltűnt zarándok csoport felkutatásában segédkezett.

Elismerést és jutalmat vehetett át Belák József rendőr főtörzsőrmester, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki szívmasszázs alkalmazásával egy 57 éves férfi életét mentette meg 2015. június 20-án. Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalmat adott át a napokban Belák József rendőr főtörzsőrmesternek az életmentésért.

A VMRFK vezetője dicséretben és jutalomban részesítette Büki Zsolt rendőr századost (képünkön), a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Alosztályvezetőjét, aki 2015. július 7-én szabadidejében egy Balaton-parti fürdőhelyen segédkezett két strandi tolvaj elfogásában.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.