A bűnmegelőzési szakemberek Jászszentandráson is házhoz mentek

2021. 08. 02., h - 12:26
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A lelkes prevenciós csoport bemutatta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszát is.

A szarvasgomba magyarországi fővárosában, Jászszentandráson 2021. július 31-én került megrendezésre a hagyományos szarvasgomba fesztivál, amelyhez falunap és IPA-nap is kapcsolódott. A rendezvényre – melyre az ország minden szegletéből érkeztek látogatók – a Jászberényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai is meghívást kaptak.

A programon a rendőrség jól ismert és népszerű „Házhoz megyünk!” projektjében bűnmegelőzési standot működtettek a rendőrök. Itt a vagyonbiztonságot fontosnak tartó látogatók beszélgethettek a rendőrökkel a megelőzési lehetőségekről. A szarvasgomba napon az egyenruhások bemutatták a Mobil Bűnmegelőzési Centrum kisbuszát is. Az érdeklődők kipróbálhatták az ittas és bódult állapotot szimuláló ún. „részeg szemüveget”, valamint KRESZ és bűnmegelőzési totók kitöltésével tesztelhették tudásukat. A szórakoztató, ugyanakkor hasznos információkat szolgáltató programon több százan vették részt.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlekedésrendészeti összefoglaló

Fejér vármegyében a rendőrök 70 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, 9 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, továbbá ellenőrizték passzív a biztonsági eszközök használatát és a sebességhatárok betartását is.

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.