A gyanú: embercsempészés

2021. 12. 02., cs - 06:00
Repülőtéri Rendőr Igazgatóság

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a TEK műveleti egységével közösen csaptak le egy albán férfira Budapesten. Társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A rajtaütés 2021. november 30-án történt Budapesten a XVIII. kerületben. Az Üllői úti lakásban az elfogással egy időben a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során készpénzt, útleveleket találtak. A bűncselekményhez használt gépjárművet is lefoglalták.

A férfi a gyanú szerint ez év áprilisától próbált albán állampolgárokat Nyugat-Európába juttatni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren keresztül. A közel hét hónapon át zajló bűncselekménysorozatot nem egyedül követte el. Társával, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség, a csempészett migránsokat Magyarországon munkásszállókon és hostelekben pihentették, és segítséget nyújtottak a személyek államhatárról történő Budapestre szállításában, repülőjegyek megvásárlásában, esetenként hamis okmányok beszerzésében.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást a 54 éves albán férfi ellen a társát pedig nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.