A HÉV-en kapta ki az utasok kezéből a telefont – az óbudai rendőrök elfogták

2021. 03. 05., p - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Idegen nőktől lopott, de saját anyját is kirabolta a férfi.

Szinte három egymást követő napon is telefonokat lopott a H-5-ös HÉV-en L. Zoltán. A gyanú szerint a férfi 2021. február 23. és február 26. között a Tímár utcai és a Római fürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait; az első alkalommal február 23-án egy nő kezéből kapta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra. Mire a sértett észrevette mi történt vele, a tolvaj leugrott a kocsiról és elmenekült. Az óbudai vonalon a férfi ezzel a módszerrel még háromszor szerzett telefont magának.

A III. kerületi nyomozók a sértettektől szerzett személyleírás alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható L. Zoltánt, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, egy rablás elkövetésével is gyanúsítják. A nyomozás adatai szerint a lopásokat megelőző napokban saját édesanyját rabolta ki a férfi. A nőre otthonában támadt rá; megütötte, majd táskáját letépte a válláról, és abból nyolcezer forintot vitt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 35 éves férfit március 3-án elfogták. Az eljárásokban rablás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.