A HÉV-en kapta ki az utasok kezéből a telefont – az óbudai rendőrök elfogták

2021. 03. 05., p - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Idegen nőktől lopott, de saját anyját is kirabolta a férfi.

Szinte három egymást követő napon is telefonokat lopott a H-5-ös HÉV-en L. Zoltán. A gyanú szerint a férfi 2021. február 23. és február 26. között a Tímár utcai és a Római fürdő HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait; az első alkalommal február 23-án egy nő kezéből kapta ki a telefonját, amikor a szerelvény befutott az állomásra. Mire a sértett észrevette mi történt vele, a tolvaj leugrott a kocsiról és elmenekült. Az óbudai vonalon a férfi ezzel a módszerrel még háromszor szerzett telefont magának.

A III. kerületi nyomozók a sértettektől szerzett személyleírás alapján rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható L. Zoltánt, aki nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, egy rablás elkövetésével is gyanúsítják. A nyomozás adatai szerint a lopásokat megelőző napokban saját édesanyját rabolta ki a férfi. A nőre otthonában támadt rá; megütötte, majd táskáját letépte a válláról, és abból nyolcezer forintot vitt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 35 éves férfit március 3-án elfogták. Az eljárásokban rablás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.