A rendőrök a helyszínről vitték el bilincsben

2020. 03. 28., szo - 09:27
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A tulajdonos és fia teperték le otthonukban azt a hívatlan látogatót, aki Győrből érkezve tört be egy mogyoródi házba.

Temetésről tért haza szülei otthonába egy mogyoródi férfi, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta. Belépve felfordulással, szétdobált holmikkal szembesült, majd az egyik szobából egy idegen lépett ki - kezében egy csavarhúzóval. Miközben fenyegető mozdulatot tett az őt megzavaró felé, az apa toppant be és fiával együttes erővel földre vitték az ablakon menekülni próbáló betörőt. Addig tartották sakkban, amíg a rendőrök megérkeztek. Mikor a járőrök megbilincselték derült ki, hogy a lebirkózott ismeretlen közel öt millió forinttal teletömött borítékokon és zacskókon hasalt, amiket nagy valószínűséggel a lakásból szedett össze előzőleg.

A 49 éves, vas megyei származású, de Győrből stoppal érkező K. Miklós találomra választotta ki a települést és a házat is, amelynek egyik ajtaját a hátizsákjából elővett feszítővassal nyomta be, a másikat egyszerűen berúgta, miután kopogására senki nem felelt.

K. Miklós ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt - a bíróság által elrendelt letartóztatása mellett - folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Autók az út melletti árokban

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

 

Tartozik

Az érdi rendőrök kérnek segítséget egy fehér zoknit és papucsot viselő sofőr azonosításához, aki megtankolt, majd elhajtott.

 

A gyanú: embercsempészés

Egy albán sofőr és a vele utazó két török állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudta hitelt érdemlően igazolni; Budapesten előállították őket.

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.