A rendőrség lezárta a hajtó elleni 1996-os merénylet ügyének vizsgálatát

2019. 07. 02., k - 12:40
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Ezzel egy újabb – a 90-es évek leszámolásait érintő – nyomozás iratait adták át az ügyészségnek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) 2019. július 1-jén megküldte a Fővárosi Főügyészségnek az L. Csaba sérelmére elkövetett emberölési kísérlet felbujtójára vonatkozó nyomozás anyagát.

A férfit 1996. november 13-án az ügető területén érte több lövés, amelynek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A bíróság 2018-ban T. Györgyöt és testvéreit: T. Józsefet és T. Jánost, valamint B. Lászlót jogerős szabadságvesztésre ítélte az ügyben. A bűncselekmény hátterét és a felbujtó személyét azonban csak a mostani nyomozásban sikerült felderíteni és bizonyítani.

L. Csaba hajtó annak a P. Józsefnek volt a barátja, akit 1996. november 1-jén a Budapest III. kerületben található Ladik utcában öltek meg, P. Tamás magyar állampolgár megbízásából. A KR NNI nyomozásának adatai szerint az L. Csaba sérelmére elkövetett bűncselekmény mögött szintén P. Tamás állt, mint felbujtó. 

A hajtó ellen elkövetett merénylet annak az 1996-os év végén kezdődő – Budapesten zajló – leszámolásos jellegű bűncselekmény-sorozatnak az egyik állomása, amelyek közül az elmúlt időszakban több eljárást folytatott és adott át az ügyészségnek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Jelenleg a T. Pál sérelmére 1996. november 21-én elkövetett emberölési kísérlet felderítése van folyamatban a nyomozó hatóságnál.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.