Bécsi bordélyházban futtatta áldozatát

2022. 02. 17., cs - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A KR NNI nyomozói fogták el, majd vették őrizetbe azt az ilki lakost, aki több mint öt éven keresztül kényszerített prostitúcióra egy fiatal nőt. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat R. Ferenc ilki lakossal szemben kizsákmányolás céljából erőszakkal vagy fenyegetéssel illetve megtévesztéssel elkövetett emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján megállapítást nyert, hogy R. Ferenc 2014 szeptemberében kiszállított Bécsbe, az általa irányított egyik bordélyházba egy magyar állampolgárságú, rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű nőt abból a célból, hogy részére prostitúciós tevékenységet végezzen. Az eredeti megállapodásuk szerint a sértett napi bevételének felét kellett volna átadnia R. Ferencnek.

Az áldozat 2014 szeptembere és 2020 márciusa között – a bécsi bordélyházak koronavírus miatti bezárásáig – végzett prostitúciós tevékenységet. Az eredeti megállapodással ellentétben azonban a férfi a nőtől nemcsak a napi bevétele felét vette el, hanem a prostitúciós munka révén megszerzett keresetének teljes összegét. Amikor a futtatott lány nem tartotta be a számára meghatározott magatartási szabályokat, volt, hogy meg is verte. A nőtől elvárta, hogy a hét minden napján dolgozzon, s így napi szinten 3-400 eurót vett el tőle, amit aztán saját megélhetésére fordított. 

A férfit a KR NNI Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztály felkérésére 2022. február 16-án a reggeli órákban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Támogató Alosztálya – a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXII. Határvadász Bevetési Osztály munkatársaival együttműködésben – vásárosnaményi tartózkodási helyén fogta el. A lakóházban rajta kívül még öt nő tartózkodott, akik közül négy azonosítható az ügy további sértettjeként, tanúkihallgatásaik megtörténtek.  

Az ingatlanban tartott kutatás során a rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható valamennyi bizonyítási eszközt lefoglaltak; köztük a prostitúciós tevékenységgel összefüggő feljegyzéseket, a prostitúciós munkavégzés önkéntességét igazoló, kézzel írt sértetti nyilatkozatokat, mobiltelefonokat, SIM kártyákat és több millió forint készpénzt.

A 43 éves ilki férfit a KR NNI nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását a felügyelő ügyészségnél. Nem kizárt, hogy a nyomozás előrehaladtával további gyanúsítások várhatók.  

 

A gyanúsított terhére rótt minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mátrix Projekt: Több mint százmilliós kármegtérülés

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztató keretében számolt be egy országos kiterjedésű, bankkártyaadatok megszerzésére, csalásra és pénzmosásra szakosodott bűnszervezet tagjai ellen befejezett ügy részleteiről.

 

Egy sérült, két gyanúsított

Nem adott elsőbbséget egy motorosnak egy teherautó-sofőr Békésen. A fiatalember elesett, fájlalta a lábát, a sofőr és a kollégája ennek ellenére magára hagyták. A rendőrség befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

 

Templomból lopott

Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta.

 

Házhoz rendelt rablás

A hevesi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi férfit, aki egy ételfutár bevételét vette el.

 

Ha ismeri, telefonáljon!

A miskolci rendőrök ismeretlen tettes azonosításához kérik az állampolgárok segítségét.

 

Rablás miatt hárman őrizetben

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.