Bűnös pénz

2021. 03. 05., p - 05:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy Tolna megyei nő ismeretlen személy kérésére több banknál nyitott saját nevére bankszámlát, melyekre bűncselekményekből származó összegek érkeztek. A nyomozás során megállapították, hogy az asszony a bankszámlákhoz igényelt bankkártyákat külföldre – jellemzően Ghánába – küldte el, és az ismeretlen személynek az internetbanki adatokhoz is hozzáférést biztosított.

A nő több éven át, számos bankszámlát nyitott különböző pénzintézeteknél, majd az azokra beérkező összegekhez hozzáférést biztosított az általa interneten megismert személy kérésére.  A nő engedte, hogy a számláiról a pénzt levegyék, ennek fejében számos alkalommal vett fel ő is kisebb összegeket onnan. Az asszony bankszámláit korábban – más ügy miatt – zárolták. Ő azonban ezt követően még hozzátartozóit is rávette arra, hogy nyissanak bankszámlákat pénzintézeteknél, amelyekhez szintén hozzáférést adott alkalmi ismerősének.

Az eljárás során a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai a 69 éves asszonyt 2021. március 2-án elfogták, és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az eddig beszerzett bizonyítékok alapján a nő legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményből származó összeg tisztára mosásában vett részt. A lakásán tartott kutatás során a nyomozók telefonokat és számítógépet foglaltak le. A nőt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  A Szekszárdi Járásbíróság 2021. március 4-én elrendelte bűnügyi felügyeletét.      


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam