Drótkerítésen dobta át a macskákat a férfi, a rendőrök eljárást indítottak ellene

2021. 01. 20., sze - 15:48
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Állampolgári bejelentés alapján indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2020. szeptember 23-án, este Veszprémben egy három méter magas drótkerítésen átdobott két kölyökmacskát. Az állatok ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy másnap reggelre kimúltak. Az ügyben folytatott adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, és az 54 éves helyi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elmondta, hogy zavarták az udvarába rendszeresen átmászó kismacskák, ezért dobta át őket a drótkerítésen. Ellene állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célkörben

A Pest vármegyei célkörözési nyomozók kopogtattak be egy zuglói panzió szobájába, ahol elfogtak egy többszörösen körözött férfit.

 

Meggyanúsítva

A nagykőrösi rendőrök azonosították és elfogták azt a 31 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy italdiszkontba járt rendszeresen, -nem vásárlási célzattal.

 

"Munkaruhája" buktatta le

Több bűncselekményt is ugyanabban az öltözetben hajthatott végre az a férfi, akit most őrizetbe vettek a XIII. kerületi rendőrök.

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.