Elfogás forró nyomon

2021. 03. 07., v - 06:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A szigetszentmiklósi rendőrök 8 órán belül azonosították azt a rablással gyanúsítható férfit, aki egy HÉV szerelvényre várakozó nő válláról rángatta le a táskát.

Munkába indulva, zenét hallgatva és telefonját babrálva várakozott a szigethalmi megállóban a 42 éves helyi nő, amikor 2021. március 5-én 5 óra 20 perc körül egy férfi lépett mellé. „Elnézést” - közölte, majd megragadta a nő vállán lévő táskát és húzni kezdte. A nő próbálta megtartani, de az ismeretlen megrántotta, és tulajdonosával együtt a sínekre húzta. A nő akkor engedte csak el táskáját, amikor megbotlott és elesett. Támadója menekülni kezdett a zsákmánnyal, miközben a nő hiába ordítozott segítségért, a megállóban szintén a szerelvényre várakozó férfi nem lépett közbe - későbbi elmondása szerint - nem látott semmit, kiabálást hallott ugyan, de azt hitte, fiatalok hangoskodnak.

Míg a sértett rendőrt hívott, támadója elmenekült a helyszínről, a közeli szántóföld felé szaladt.

A szigetszentmiklósi rendőrök személyleírást kaptak a támadóról, a menekülési útvonalra is kiterjesztett helyszíni szemlén pedig találtak egy piros sapkát és egy bélelt kabátot - a sértett által leírt támadó is ilyet viselt. Meglett a táska is, a szántóföldön hevert eldobva, a benne lévő értékek (bankkártyák, igazolványok, gépkocsi indítókulcs, pénztárca) hiánytalanul megkerültek.

Az összegyűjtött információk és a ruhadarabok alapján a rendőrök forró nyomon indulva néhány óra alatt eljutottak egy 23 éves tököli férfiig. Előállítását követően 16 órakor már kihallgatása zajlott.

M. János nem tett panaszt gyanúsítása ellen, beismerő vallomásában megbánásról és arról beszélt, nem volt teljesen önmaga. Elmondása szerint az előző éjszakát kristály szívásával töltötte, bele sem gondolt, mit csinál. Menekülés közben jött rá, hogy mit tett, eldobta a táskát, a sapkát és a kabátot.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság az őrizetbe vett M. János ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.