Emberkereskedelem és kényszermunka a gyanú, egy férfi őrizetben

2021. 01. 28., cs - 07:08
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád megyei rendőrök elfogták a 28 éves salgótarjáni lakost.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Márk 28 éves salgótarjáni lakos ellen.

A férfi 2020. szeptember 17-től kihasználta egy nő kiszolgáltatott helyzetét és anyagi haszonszerzés céljából ismeretlen férfiaknak Salgótarjánban és Hatvanban nyújtott szexuális szolgáltatásra bírta rá. A gyanúsított a nyomozás adatai alapján a prostitúciós tevékenység bevételét a nőtől elvette, és azt saját maga megélhetésére fordította.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Cserhát Mélységi Ellenőrzési Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival  2021. január 26-án a hajnali órákban összehangolt bűnügyi akció során a terheltet elfogták. A gyanúsított otthonában megtartott kutatáson a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint a sértettől elvett bevételből vásárolt értékeket – gépjárművet, televíziót, karórákat, értékpapírokat – foglaltak le.

A rendőr-főkapitányságra előállított férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mozgó sorfal, lánc, védelmi alakzat, folyosó…

Csak néhány azok közül a csapatszolgálati elemek közül, amiket a Készenléti Rendőrség (KR) kiképzési és módszertani szakemberei gyakorlatban tanítottak meg a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Ezred tízfős csoportjának. A rendőrök által tartott kétnapos tömegkezelési tréning a KR központi objektumában zajlott.

 

Őrizetben a késdobáló

A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a csobaji férfit, aki kést dobott a felesége hátába.

 

Tudta, mit tesz?!

Csaknem tragédiába torkollott egy családi vita Tiszaderzsen. Egy férfi láncfűrésszel vágta meg édesanyja kezét, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Elfogták a rablás elkövetőit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

 

Reszkessetek, betörők!

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették.

 

Felismeri a férfit?

A soproni nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen személy azonosításához.