Emberölés miatt felelhet

2021. 06. 08., k - 06:03
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az 58 éves bárnai lakos addig bántalmazta nevelőapját, amíg az belehalt sérüléseibe. A Nógrád megyei nyomozók lezárták a büntetőeljárás vizsgálati szakaszát.

A rendőrség ügyeletére 2021. január 26-án tettek bejelentést, miszerint egy időskorú bárnai lakost régen láttak, lakóhelyén nem tartózkodik.

A rendőrök a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp megállapították, hogy az időskorú férfi még 2020 novemberében családi házában hangos szóváltásba keveredett nevelt fiával, aki ezután többször megütötte őt, és addig bántalmazta, amíg hozzátartozója a sérüléseibe belehalt. A terhelt ezután a holttestet az ingatlan melletti gödörbe tette és betemette, amelyet a rendőrök 2021. január 26-án megtaláltak. A nyomozók az 58 éves férfit elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, amelyet követően az illetékes hatóság elrendelte letartóztatását.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a letartóztatásban lévő 58 éves bárnai lakos ellen befejezte, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére megküldte.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Majdnem gyalogosokat gázolt a zebrán

A sofőrt a hatóság az elsőbbségadási szabályok megsértése miatt négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.