Halmozta a jogsértéseket – a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki

2021. 05. 23., v - 08:32
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittasan, jogosítvány nélkül, járművezetéstől eltiltva, forgalomból kivont autóval hajtott neki egy kerítésnek. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy férfivel szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával közlekedett Nyírábrány, Árpád utcában 2020. december 12-én 16 óra körül, amikor lesodródott az úttestről, és egy kerítésnek ütközött.

A helyszínre érkező rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket jelzett. Az egyenruhások az ellenőrzés során azt is megállapították, hogy a férfinek soha nem volt jogosítványa, a Debreceni Járásbíróság 2019 júliusában 36 hónapra, míg a Nyírbátori Járásbíróság 2019 júniusában 26 hónapra a járművezetéstől eltiltotta.

Bűnlajstoma azonban itt még nem ért véget, kiderült az is, hogy az általa vezetett autónak nincs kötelező felelősségbiztosítása, és a forgalomból is ki van vonva. A rendőrök a 35 éves nyírábrányi lakost elfogták, majd előállították. Beismerő vallomást tett.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb eredmény

A szlovák és magyar rendőrök ismételten együtt láttak el járőrszolgálatot.

 

Ki ismeri?

Szeméremsértés miatt keresik a gödöllői rendőrök a képeken látható férfit. Segítsen azonosítani!

 

Lezárták

Az 5205-ös út egy szakaszát teljes szélességében.