Ismeretlen anyag került a bajai szennyvízcsatorna hálózatba

2019. 12. 21., szo - 10:16
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy napon belül elfogták a bajai nyomozók azt a férfit, aki a gyanú szerint ismeretlen hulladékot öntött a hálózatba.

Baja szennyvízcsatorna hálózatába engedett bele nagyobb mennyiségű ismeretlen folyadékot 2019. december 19-én egy ismeretlen személy. A katasztrófavédelem munkatársai megállapították, hogy a csatornarendszerből kellemetlen szagú gáz szivárog fel a felszínre. A Szegedi út környékén a tűzoltók munkáját forgalomkorlátozásokkal és terelésekkel segítették nagy létszámban a rendőrök, polgárőrök és városőrök. Ezen felül a bajai nyomozók azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben.

 

A széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően egy napon belül elfogták a rendőrök azt a 30 éves bajai lakost, aki a gyanú szerint az ismeretlen folyékony hulladékot öntötte a hálózatba.

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi csütörtökön egy speciális felépítménnyel ellátott, tartályos tehergépjárművel megjelent az egyik bajai kereszteződésnél. Ott egy öntöttvas fedéllel fedett csatornanyílást felnyitott, és azon keresztül a tehergépjármű tartályából öntött ismeretlen hulladékot a hálózatba.

A nyomozók által megtalált teherautó átvizsgálásában a katasztrófavédelem munkatársai segítettek.

Az ismeretlen hulladék pontos összetevőit szakértő fogja vizsgálni.

 

A nyomozók a 30 éves bajai férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.