Kanadában gyilkoltak, Európába menekültek, Magyarországon bujkáltak

2021. 06. 14., h - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

​​​​​​​Szombat este ütött rajtuk a KR NNI fejvadász egysége.

A kanadai rendőrök azzal gyanúsítanak egy 28 éves szlovákiai születésű kanadai állampolgárt és annak 26 éves szintén kanadai barátnőjét, hogy 2021. február 28-án a kanadai Hamiltonban megöltek egy 39 éves férfit, illetve több lövéssel életveszélyesen megsebesítették annak 26 éves barátnőjét.

A bűncselekménnyel gyanúsítható páros – Oliver K. és Lucy L. – a bűntettet követően elmenekült, és hónapok óta illegalitásban élt, kivonva magukat a felelősségre vonás alól. 

A kanadai hatóságok feltételezték, hogy mindkét szökevény elhagyta Kanadát, és Európában próbál elrejtőzni, ezért ellenük nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, és sajtófelhívást tettek közzé.  

A körözöttek menekülésének a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya vetett véget. Együttműködve a kanadai és több európai rendőrséggel, hosszas hajsza után a magyar rendőrök lokalizálták a két szökésben lévő személy feltételezhető rejtőzködési helyét, majd 2021. június 12-én az esti órákban Budapest VI. kerületében, az utcán mindkét embert elfogták.  

Oliver K. és Lucy L. őrizetbe vételére is sor került, kiadatásukról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.